Terugblik Maand van de Geschiedenis 2017

Dit was de Maand van de Geschiedenis

Onderdeel van: Thema 2017: Geluk

De afgelopen Maand van de Geschiedenis hebben we geprobeerd het thema Geluk historisch te duiden en iets te begrijpen van wat geluk nu betekent. Geluk, zei Aristoteles al, is het grootste verlangen en de belangrijkste ambitie van de mens. Maar hoe hard je ook probeert om de goden gunstig te stemmen, het uiteindelijke geluksmoment is even zo onverwachts daar als dat het weer verdwenen is. Geluk heeft een X-factor. En dan begint weer het verlangen. En het streven naar dat geluk. Om met Jules Deelder te spreken: ‘Ben je gelukkig? Gelukkig niet.’ Lees de hele wrap up van de Maand van de Geschiedenis 2017. 

Het belang van geschiedenis werd aan de hand van het thema Geluk dit jaar eens te meer onderstreept. We danken meer dan 1.000 culturele deelnemende instellingen, zo'n 35 partners, alle bezoekers en in het bijzonder onze investeerder - het Fonds voor Cultuurparticipatie - voor het vertrouwen en de fantastische bijdrage aan het grootste historische evenement van Nederland. We hopen dat iedereen wijzer de wintermaanden tegemoet gaat.

In 2018 staat het thema Opstand in de schijnwerpers. Vanaf januari bieden we een mooi vernieuwd inspiratietraject aan voor deelnemende instellingen.

De leukste geschiedenistips

De mooiste artikelen, winacties, uittips en meer over geschiedenis in je mailbox ontvangen?