Voor docenten

Ontdek gisteren, begrijp vandaag

Onderdeel van: Voor deelnemers

Als geschiedenisdocent is het jouw taak om de volwassenen van de toekomst te informeren en te inspireren met kennis van het verleden. We moedigen alle docenten daarom aan om in oktober, tijdens de Maand van de Geschiedenis, extra aandacht te besteden aan het verleden.

Zo zijn de Maand van de Geschiedenis en de Schrijverscentrale een samenwerking aangegaan om bezoeken te stimuleren van geschiedenisschrijvers in het voortgezet onderwijs. Welke schrijver nodig jij uit in jouw klas?

Maar ook bij diverse musea en instellingen worden in oktober leuke activiteiten georganiseerd. Op deze themapagina vind je workshops en rondleidingen voor jouw klas én voor jezelf, om je als docent verder te ontwikkelen.

Wil je als organisatie een speciale docentenactiviteit of schoolactiviteit aanmelden? Neem dan vooral even contact op met ons via maand@openluchtmuseum.nl.

Wil je op de hoogte blijven van de Maand van de Geschiedenis? Meld je dan aan voor de deelnemersnieuwsbrief! Dan krijg je ook bericht wanneer je weer nieuw promotiemateriaal kunt bestellen.

De leukste geschiedenistips

De mooiste artikelen, winacties, uittips en meer over geschiedenis in je mailbox ontvangen?