HistoBistro: Hoe schaftten de Limburgse mijnwerkers?

Eeuwenlang werd er steenkool gedolven in de Zuid-Limburgse mijnen. De mannen die dat deden verbleven de hele dag honderden meters onder het oppervlakte. Ook voor de schaft kwamen ze niet naar boven. Wat aten de mijnwerkers 'in de koel'?

De HistoBistro is een samenwerkingsverband van het Historisch Centrum Limburg, Koninklijk Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap (LGOG), Centre Céramique en de Universiteitsbibliotheek Maastricht over de geschiedenis van eten. Voedsel kan ons namelijk veel vertellen over het verleden en heden van een samenleving.

Voor de Maand van de Geschiedenis 2021 is de HistoBistro ook aan het werk gegaan. Want wat at men in vroeger tijden op het werk? In een speciale aflevering van de HistoBistro Podcast buigen wij ons daarom over de vraag: hoe schaftten de Limburgse mijnwerkers van weleer? We gaan in gesprek met Simone Claessens, bedrijfsleider en conservator bij het Nederlands Mijnmuseum, en interviewen een oud-mijnwerker. 

De podcast is in oktober te beluisteren via deze link

Praktische informatie

Datum: 1 - 31 okt 2021
Meer info: https://www.facebook.com/HistoBistro/
Contact: histobistro@gmail.com

De leukste geschiedenistips

De mooiste artikelen, winacties, uittips en meer over geschiedenis in je mailbox ontvangen?