Artikel

Team Reizende Reporters 2018

Graag stellen wij het team aan je voor

Deze Reizende Reporters reizen in oktober kriskras door het land om de programmering vast te leggen.

De schrijvers:

Sam de Graaff

Sam de Graaff

Sam studeerde Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Na zijn master Duitslandstudies besloot hij zich te richten op de journalistiek: hij volbracht afgelopen jaar de Postacademische Deeltijdopleiding Journalistiek aan de Erasmus Universiteit. Deze zomer liep hij stage bij de Volkskrant, nu gaat hij fulltime aan de slag als journalist.

Bas Roetman

Bas Roetman

Bas is een historische alleseter. In 2017 behaalde hij cum laude zijn master European History and Civilisation aan de universiteiten van Oxford, Parijs en Leiden. Nu schrijft hij als freelance journalist en historicus voor onder andere dagblad Trouw over geschiedenis, filosofie en religie.

Hugo Schalkwijk

Hugo Schalkwijk

Hugo studeerde af in Publieksgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Na zijn studie werkte hij aan verschillende projecten met betrekking tot de geschiedenis van de Nederlandse gezondheidszorg. Sinds dit jaar is Hugo bestuurslid bij Jonge Historici, een stichting die jonge historici een podium biedt.  

De fotografen:

Rachelle Stoffels

Rachelle Stoffels

Rachelle kocht in 2009 haar eerste 'echte' camera. Ze snapte er toen nog niks van, maar vond het geweldig om momenten vast te leggen. Inmiddels is ze afgestudeerd als fotograaf en wordt ze nog steeds gelukkig van het feit dat haar werk haar hobby is.

Masha Bakker

Masha Bakker

Masha fotografeert het liefst bijzondere momenten met de daarin aanwezige mensen. Zo legt zij herinneringen in beeld vast. Haar fotografie kenmerkt zich vanwege de lichte, frisse kleuren, lichtgebruik en haar spontane manier van werken. Zij werkt vanuit Arnhem door heel Nederland.

De vloggers:

Machiel Spruijt

Machiel Spruijt

Alle rechten voorbehouden
Machiel specialiseerde zich tijdens zijn bachelor Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam in Centraal-Aziatische steppevolken. Om die geschiedenis meer bekendheid te geven maakte hij een website over het Mongoolse Rijk. Na de master Publieksgeschiedenis startte Machiel met andere historici een filmbedrijf, gericht op het maken van historische documentaires en video's voor de culturele sector.

Tessa Hofland

Tessa Hofland

Als journalist en historicus is Tessa altijd benieuwd naar de verhalen achter gebeurtenissen, mensen, voorwerpen, plaatsen en heel veel meer. Ze studeerde journalistiek in Tilburg en deed vervolgens de master Maatschappijgeschiedenis aan de Erasmus Universiteit. Tijdens beide studies verdiepte zij zich in de emancipatie van slaafgemaakten op Curaçao. Tessa werkt nu voor Erasmus Magazine, het onafhankelijke platform van de Erasmus Universiteit. Daarnaast is ze zelfstandig historicus en journalist.

Tom Scheepstra

Tom is masterstudent aan de Rijksuniversiteit Groningen en was finalist in de verkiezing van Jonge Historicus van het Jaar 2018. Sinds dit jaar is hij bestuurslid bij Jong KNHG. Darnaast is hij ook actief voor het CDJA en het CDA Jongeren en is hij regelmatig betrokken bij Paleis Het Loo.

Filmer

Tim Guiking

Tim Guiking

Tim is freelance filmmaker, cameraman en editor. In de afgelopen jaren heeft hij gewerkt aan verschillende projecten, zoals korte documentaires, Kickstarter-video's en aftermovies. Sinds 2016 werkt hij regelmatig samen met de Maand van de Geschiedenis om deze zo goed mogelijk in beeld te brengen.

Coördinator

Sietske van der Veen

Sietske van der Veen

Sietske is historicus, journalist en inhoudelijk projectmedewerker voor de Maand van de Geschiedenis en het Canonnetwerk. Net als vorig jaar is ze in 2018 coördinator van het team Reizende Reporters.

Bekijk hier het bezoekschema van de Reizende Reporters.

De vlogs en photo scroll stories vind je straks op deze pagina, de foto's op Flickr. Alles wordt daarnaast gedeeld op Facebook en vaak ook op Twitter