20:00 — 21:00

In de Ploai - lezing Isis Zengerink

Locatie

Beursstraat 34,7551 HV Hengelo
website, facebook

Op de kaart

Hoe Hanna zich - als alleenstaande moeder en boerin moet redden in het Bentelo van begin vorige eeuw.

Isis Zengerink ontvouwt de fascinerende geschiedenis van haar oma Hanna Exterkate-Duis die woonde op 'Klein Slaghekke' in de Ploai te Bentelo. Een sterke vrouw die zich na de dood van haar man alleen moest zien te redden met de boerderij en 11 kinderen. Hoe deed ze dat? Hoe ging dat in die tijd? Leef mee met grootmoeder Hanna en het vele wat zich voltrok rond een groot verlies, geldgebrek, het afstaan van kinderen en andere hartverscheurende keuzes die Hanna moest maken. Isis vertelt het verhaal met gebruik van veel beeldmateriaal.

Het verhaal van Hanna is ook opgetekend in het boek ‘In de Ploai’ dat Isis eerder schreef. Dit boek is te reserveren bij de bibliotheek: Bibliotheek Hengelo.

De auteur Isis Zengerink (1948) is schrijver en dichter; zij is een van Hanna’s kleinkinderen. Eerder schreef zij een boek over het leven van haar vader, evenals een boek voor haar zoon over een bijzondere periode in haar eigen leven. In Hengelo stond zij aan de wieg bij het opstarten van het Schrijverscafé In de Pen en richtte ze het Dichterscollectief Niet Zwichten maar Dichten op.

Praktische informatie

Datum: 7 - okt 2021
Tijdstip: 20:00 — 21:00
Locatie: Beursstraat 34,7551 HV Hengelo
Kosten: 2,50 euro
Tickets: Aanmelden via www.bibliotheekhengelo.n
Meer info: Ruimte in de bieb: Podium, maximaal 20 personen
Contact: i.wind@bibliotheekhengelo.nl

De leukste geschiedenistips

De mooiste artikelen, winacties, uittips en meer over geschiedenis in je mailbox ontvangen?