HistoBistro: eten ten tijde van rampen

Voedselbonnen, oorlogsrecepten en schaarste: wat at men ten tijde van rampen in Limburg?

De Histo Bistro is een samenwerking tussen Koninklijk LGOG, het (Regionaal) Historisch Centrum Limburg, Universiteitsbibliotheek Maastricht en Centre Céramique. Tijdens dit project promoten deze instellingen hun collecties door te laten zien wat zij in huis hebben op het gebied van historisch eten.

Eten ten tijde van rampen

Tijdens de Maand van de Geschiedenis belichten we in korte kennisclips meerdere rampen. De belangrijkste vraag: hoe kwam men tijdens die gebeurtenissen aan eten? Surrogaatkoffie, speciale recepten, vlaai en dakhaas zijn enkele onderwerpen waar we mee aan de slag gaan. 

De links naar de afbeeldingen zijn in oktober via deze pagina terug te vinden. 

Praktische informatie

Datum: 1 - 31 okt 2022

De leukste geschiedenistips

De mooiste artikelen, winacties, uittips en meer over geschiedenis in je mailbox ontvangen?