Proef het verleden met de Kookpotcast

Locatie

Celebesstraat 44a,9715JH Groningen
website

Op de kaart

Het verleden komt tot leven op je bord! In de Kookpotcast gaat Merit Hondelink - PhD in archeobotanie - langs bij experts op het gebied van historisch koken en duikt met hen de keuken in: wat zijn hun favoriete historische recepten en wat onthullen die recepten over de geschiedenis van ons eten? Luister naar smaakvolle gesprekken over intrigerende gerechten zoals brood podding, duyve-pottage, blau mangier, hypocras en voorjaarsbrouwsel. En wat ook handig is: het recept wordt meegeleverd, zodat jij ook zelf aan de slag kan en de smaak van het verleden kan proeven!

De Kookpotcast is een podcast over historisch koken, nu al beschikbaar op www.podgront.nl, podcastluisteren.nl en op iTunes onder de naam PodGront. Merit Hondelink – PhD in archeologie – doet onderzoek naar de voedselgeschiedenis van Nederland, en laat jou tegelijk kennis maken met vroegmoderne recepten op een moderne manier, met hulp van gespecialiseerde gastkoks.

In oktober verschijnt er elke week een nieuwe aflevering, met daarin elke keer: een historisch recept (denk aan een toerte van queden, marchepijn of bitterkoekjes vlaade), een nieuwe gastkok (eerdere verschenen er bijvoorbeeld afleveringen met Manon Henzen van Eetverleden, Jonmar en Ronald van de Onkruidenier, en conservator Alisa van de Haar), en een goed gesprek over de geschiedenis van ons eten. Dit jaar sluit de Kookpotcast aan bij het thema van de Maand van de Geschiedenis: Oost/West.

Praktische info

Elke vrijdag, beginnend op 9 oktober, verschijnt de nieuwe aflevering op: podgront.nl/kookpotcast. Als je zelf aan de slag gaat met een van de gerechten ontvangen we heel graag een foto van het eindresultaat, of een voice-berichtje waarin je je ervaring deelt, op info@podgront.nl

De leukste geschiedenistips

De mooiste artikelen, winacties, uittips en meer over geschiedenis in je mailbox ontvangen?