Stichting Blokhuispoort

Online Museum Blokhuispoort

Stichting Blokhuispoort promoot de voormalige gevangenis van Leeuwarden met het Online Museum Blokhuispoort. De voormalige gevangenis "De Blokhuispoort", is een erfgoed gelegen aan het Blokhuisplein en de Keizersgracht te Leeuwarden. De geschiedenis van dit monumentale pand en erfgoed is onderverdeeld in vijf hoofdstukken.

Een verzameling gebouwen gelegen aan het Blokhuisplein en de Keizersgracht te Leeuwarden.

"Blokhuis" (1498-1661)"Huis van Opsluiting en Tuchtiging" (1661-1874) "De Bijzondere Strafgevangenis" (1874-1969) "Huis van Bewaring" (1891-2008) "Cultureel Bedrijven centrum" (2008- heden)

In 2008 sloot het Ministerie van Justitie definitief de poorten van dit illustere Huis van Bewaring, waarna BOEi het rijksmonument heeft gerestaureerd tot een cultureel bedrijvencentrum.

Stichting Blokhuispoort promoot de geschiedenis van het Leeuwarder Blokhuis, het Huis van Opsluiting en Tuchtiging, de Bijzondere Strafgevangenis, het Huis van Bewaring en het Cultureel bedrijvencentrum "DeBlokhuisPoort", de gebouwen aan de Keizersgracht en het Blokhuisplein Leeuwarden. Ruim 500 jaar geschiedenis over een bijzondere plek in de binnenstad van Leeuwarden, van Blokhuis tot Blokhuispoort.

Media

De leukste geschiedenistips

De mooiste artikelen, winacties, uittips en meer over geschiedenis in je mailbox ontvangen?