19:30 — 21:00

Introductieworkshop Wikipedia bewerken

Onderdeel van: Maak het zelf

Locatie

De maand oktober staat op Wikipedia in het teken van de Maand van de Geschiedenis. In dit kader organiseert Wikimedia Nederland de Wikipedia schrijfweken. Ons doel is om samen te werken aan het actualiseren, verbeteren en uitbreiden van kennis over onderwerpen met een link naar thema ‘Aan het werk!’.

Kennis aanvullen

Het thema 'Aan het werk' is breed te interpreteren. Denk aan aanvullen van kennis op Wikipedia over ambachten, maar ook bijvoorbeeld over contractarbeid en arbeidsmigratie. Je kunt bijdragen door artikelen te schrijven of te verbeteren op Wikipedia in bijvoorbeeld het Nederlands, Engels, Spaans of Papiaments. 

Doe mee: Online introductie Wikipedia bewerken

Wil je graag meedoen aan deze Wikipedia schrijfweken, maar vraag je je af hoe Wikipedia werkt? Schrijf je dan in voor de online introductie 'Wikipedia bewerken'. Wikimedia  Nederland organiseert die op dinsdagavond 12 oktober van 19.30 tot 21.00 uur (CET).

Tijdens de bijeenkomst krijg je een kijkje achter de schermen. Daarnaast gaan we in op de basisbeginselen van werken aan Wikipedia. Na afloop van de introductie heb je een beeld van de organisatie achter de encyclopedie en kun je een begin maken met het toevoegen van informatie.  

Wil je al eerder aan de slag met Wikipedia? Download dan de handleiding Schrijven voor Wikipedia (gratis).

Bannerafbeelding: Workshop Wikipedia by LaMèreVeille / CC BY-SA 4.0

Praktische informatie

Datum: 12 - okt 2021
Tijdstip: 19:30 — 21:00
Locatie: Online,
Meer info: https://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek/Aanhetwerk

De leukste geschiedenistips

De mooiste artikelen, winacties, uittips en meer over geschiedenis in je mailbox ontvangen?