Aan het werk als fortwachter!

Locatie

Herengracht 33 (afvaart),1398AB Muiden
website, facebook

Misschien wel een van de meest intrigerende én zeldzame beroepen: fortwachter... Wat doet zo'n man....of vrouw? Leefden ze op het eiland Pampus? En nu? Zijn er eigenlijk nog fortwachters? Tijdens de Maand van de Geschiedenis zet Pampus de fortwachter in het zonnetje.

Op Forteiland Pampus moest er altijd iemand zijn die het eiland en het fort in de gaten hield en het onderhoud van machinerie voor zijn rekening nam. Dat betekende dat je op het eiland woonde. In zomer en winter, afhankelijk van vervoer per boot, zelf je energie stokend en in alle ontberingen die het Hollandse weer op het IJmeer biedt. 

In de Maand van de Geschiedenis laat Pampus huidige fortwachters aan het woord, vertelt het over het beroep van de fortwachter en wat allemaal bij kwam maar nog altijd komt kijken. Voor kinderen is er een speurtocht waarmee je het diploma Junior Fortwachter kunt verdienen. 

De kinderen die willen, kunnen meedoen aan een loterij. De prijs? Zelf met drie vriendjes een dag lang meelopen met de échte fortwachter van Pampus. 

Praktische informatie

Datum: 1 - 31 okt 2021
Locatie: Herengracht 33 (afvaart),1398AB Muiden
Contact: info@pampus.nl

De leukste geschiedenistips

De mooiste artikelen, winacties, uittips en meer over geschiedenis in je mailbox ontvangen?