De Bredase Maand van de Geschiedenis

in voor- en tegenspoed

 

 

BREDA IN VOOR- EN TEGENSPOED

Tegenspoed maakt onderdeel uit van het leven; een ieder krijgt ermee te maken. De vraag is hoe we er mee om gaan. Hoe dat in het verleden ging in Breda en omgeving komt in diverse vormen terug tijdens de Bredase Maand van de Geschiedenis. Instellingen besteden op verschillende wijzen aandacht aan het thema ‘Wat een ramp!’, variërend van exposities tot lezingen en workshops, voor jong en oud.

Zo reconstrueert kunstenaar Sjors Smit het stadsgezicht van Breda na de grote stadsbrand van 1534. Een heel ander uitgangspunt neemt het Mondiaal Centrum en Stichting Herdenking afschaffing Slavernij Breda: ze laten de link tussen Breda en de slavernij zien.

En Stichting Arjati wil de geschiedenis laten zien en verhalen ophalen rondom de komst van nieuwe Indische Nederlanders. Hoe hebben zij na 1962 Breda veranderd? Dit doet zij met een afwisselend programma met boekpresentaties, lezingen en een expositie.

 

 

De  Bredase Maand van de Geschiedenis wordt georganiseerd door:  

 Stichting Arjati, Begijnhof Breda, Bureau Pees, Chassé Cinema, KOP, Nieuwe Veste en Bibliotheek, Princenhaags Museum, SeeBreda, Stadsarchief Breda, Stedelijk Museum Breda,

 

Media

De leukste geschiedenistips

De mooiste artikelen, winacties, uittips en meer over geschiedenis in je mailbox ontvangen?