Willem van de Velde & Zoon

Locatie

Kattenburgerplen 1,1018 KK Amsterdam
website, facebook

Vanaf 1 oktober 2021 t/m 27 maart 2022 presenteert Het Scheepvaartmuseum een overzichtstentoonstelling over vader en zoon Willem van de Velde, twee toonaangevende zeeschilders in de zeventiende eeuw met elk een eigen specialisme: pentekening en olieverfschilderij.

De overzichtstentoonstelling Willem van de Velde & Zoon neemt je mee in de maritieme wereld van de Van de Veldes en voert je langs ruwe schetsen, kalme zeegezichten, dramatische stormen en monumentale zeeslagen. Het is de eerste keer wereldwijd dat er zoveel werken van beide kunstenaars tegelijkertijd te zien zijn.

Maak kennis met de Van de Veldes, hun artistieke talent en hun ondernemingszin. Vader en zoon runden een bloeiend en internationaal opererend familie-atelier dat zeventig jaar bestond en behoort tot de top van de 17e-eeuwse zeeschilderkunst. Willem van de Velde de Oude blonk uit in gedetailleerde penschilderijen en Willem van de Velde de Jonge in het olieverfschilderij. Twee recent verworven Engelse wandtapijten naar een ontwerp van Willem van de Velde de Oude zijn een waar spektakelstuk in de tentoonstelling.

Praktische informatie

Datum: 1 - 31 okt 2021
Locatie: Kattenburgerplen 1,1018 KK Amsterdam
Kosten: Museumentreebewijs
Meer info: www.hetscheepvaartmuseum.nl

De leukste geschiedenistips

De mooiste artikelen, winacties, uittips en meer over geschiedenis in je mailbox ontvangen?