Een nieuwe tijd rijdt!

Locatie

Achterhoek,0000 Achterhoek

Op de kaart

Om elf gemeenten in de Achterhoek aan elkaar te verbinden en de wederopbouw onder de aandacht te brengen, gaat er vanaf september 2021 een echte SRV-wagen rijden. Thema: 'Een nieuwe tijd!' In de SRV-wagen maak je een reis door de tijd vanaf de wederopbouwperiode naar de toekomst en weer terug naar het nu. Ga je met ons mee?

SRV-wagen als escaperoom...

Elf weken lang stoppen we in iedere gemeente die deelneemt aan het project 'Een nieuwe tijd!' We staan op markten, bij scholen en in wijken. Daar kan iedereen een kijkje in de SRV-wagen nemen, die meteen dient als escaperoom! Stap in en (her)beleef de wederopbouwperiode. Weet jij wat er toen allemaal in de Achterhoek gebouwd is en waarom?

Reis vervolgens naar de toekomst en los de puzzels op, voordat het te laat is! Buiten gaan we in gesprek over hoe we van onze gebouwen en omgeving een fijne plek kunnen maken om te leven, en hoe we dat zo kunnen houden. Daarbij staat het thema 'verduurzaming' centraal.

... en als ontmoetingsplek

De SRV-wagen is een plek waar mensen uit een wijk elkaar treffen, waar scholen en groepen kinderen gebruik van kunnen maken en waar de wederopbouw echt kan worden ervaren. Niet alleen om het verleden te beleven, maar ook om samen te werken aan een mooie toekomst.

Stap met ons terug in de tijd en maak een spannende reis van vroeger naar morgen...

Praktische informatie

Datum: 1 - 31 okt 2021
Locatie: Achterhoek,0000 Achterhoek
Meer info: https://nieuwetijdachterhoek.nl/

De leukste geschiedenistips

De mooiste artikelen, winacties, uittips en meer over geschiedenis in je mailbox ontvangen?