Expositie: Wij zijn de Bossche Spoorzone

Locatie

Leonardo da Vinciplein,5223 DR 's-Hertogenbosch
website, facebook

Op de kaart

Ontmoet de gezichten van de Bossche Spoorzone in een speciale buitenexpositie tijdens de Maand van de Geschiedenis, van 4 oktober t/m 4 november. Maak kennis met Riek (87) die als 14-jarige aan het werk ging in de Gruyterfabriek:'Ik was zo klein dat ik niet boven de tafel uitkwam.' Of millennial Anne Roos, die ruim 70 jaar later op precies dezelfde plek haar ontwerpstudio heeft: 'De buizen aan het plafond, de verweerde vloer, getekend door alle bedrijvigheid. Dat inspireert me.'

Persoonlijke portretten

Industrieel erfgoed is meer dan oude fabrieken - véel meer. Mensen van toen en nu geven daarom een persoonlijk kijkje in hun werkzame leven. Het zijn verhalen over de passie, frustratie en uitdaging van hun vak, die onlosmakelijk verbonden zijn met de Spoorzone.

Veelkleurig gebied

Het vroegere industrieterrein van ‘s-Hertogenbosch is inmiddels omgevormd tot een veelkleurig en dynamisch gebied, maar de kenmerkende gebouwen zijn gebleven. Zij zijn nu het domein van jonge bedrijven, creatieve start-ups en nieuwe bewoners.

Maand van de Geschiedenis

De expositie is te zien in de buitenlucht van 4 oktober t/m 4 november op het Leonardo da Vinciplein bij het station van 's-Hertogenbosch. Alle portretten zijn vanaf 4 oktober ook online te vinden op www.erfgoedshertogenbosch.nl/spoorzone.

Praktische informatie

Datum: 4 - 31 okt 2021
Locatie: Leonardo da Vinciplein,5223 DR 's-Hertogenbosch
Kosten: Gratis
Meer info: https://erfgoedshertogenbosch.nl/spoorzone
Contact: Erfgoed 's-Hertogenbosch

De leukste geschiedenistips

De mooiste artikelen, winacties, uittips en meer over geschiedenis in je mailbox ontvangen?