De droom van Sempeta

Locatie

Allerheiligenweg 19,4834TM Breda
website, facebook

Op de kaart

Sempeta (12) uit Kenia heeft een droom: hij wil chirurg worden. Maar kun je dromen waarmaken als je in armoede opgroeit in een ontwikkelingsland én een handicap hebt?

De foto-expositie ‘De droom van Sempeta’, laat zien hoe het Liliane Fonds kinderen met een handicap steunt bij het verwezenlijken van hun droom zodat ze 'aan het werk' kunnen in hun droomberoep. 

De foto’s in deze expositie zijn gemaakt door Ronnie Dankelman, freelance fotograaf en medewerker van het Liliane Fonds. In Kenia trok hij drie dagen op met Sempeta, een krachtige jongen met veel inspiratie! Op school wordt hij ‘de directeur’ genoemd.

Naast de foto’s zijn op een beeldschermpje ook twee mini-documentaires te zien over Sempeta.

Alle kinderen welkom op school
Op school werkt Sempeta aan zijn toekomstdroom: chirurg worden. Maar dat hij naar school kan, is niet vanzelfsprekend. Want wereldwijd gaan negen van de tien kinderen met een handicap niet naar school. Deze kwetsbare groep blijft meestal thuis achter. Het Liliane Fonds wil dat alle kinderen welkom zijn op school, óók kinderen met een handicap, zodat ook zij de kans krijgen om hun toekomstdroom waar te maken.

 

De foto-expositie ‘De droom van Sempeta’ is tijdens de openingstijden te zien in de Bibliotheek Nieuwe Veste, locatie Zuid, Allerheiligenweg 19, Breda.

Voor meer informatie over het Liliane Fonds: www.lilianefonds.n

Praktische informatie

Datum: 1 - 18 okt 2021
Locatie: Allerheiligenweg 19,4834TM Breda
Kosten: gratis
Tickets: via Bibliotheek-Zuid
Meer info: https://www.bibliotheekbreda.nl/iguana/www.main.cls?surl=Zuid
Contact: 076-2003200

De leukste geschiedenistips

De mooiste artikelen, winacties, uittips en meer over geschiedenis in je mailbox ontvangen?