19:30 — 21:00

Verleden, Heden en Toekomst van Sekswerk

Locatie

Studio/K | Timorplein 62,1094CC Amsterdam
website, facebook

Op de kaart

We gaan in gesprek met sekswerkers over de veranderende Nederlandse moraal, de sluiting van werkplekken en andere restricties, de gevolgen voor sekswerkers en het sekswerk van de toekomst. Ook is er een screening van de documentaire Yab Yum (2020)

Sekswerk is werk!

Sekswerk is werk! Vaak wordt dit niet erkend. In tijden van lockdown viel sekswerk niet onder de contactberoepen die weer aan de slag mochten. Ook was het bijna onmogelijk om overheidssteun voor de verloren inkomsten van sekswerkers te krijgen. Deze restricties liggen in het verlengde van een landelijke hercriminalisering van sekswerk. Steeds meer plekken voor sekswerk worden gesloten en het wordt sekswerkers steeds moeilijker gemaakt om legaal te werken.

Vragen te over...

Dit roept vragen op. Wás Nederland wel zo'n seksueel vrij land? Is Nederland preutser geworden? Wordt sekswerk meer of minder met criminaliteit geassocieerd? Wat voor gevolgen heeft dit voor sekswerkers? En hoe zal de toekomst van sekswerk eruit gaan zien?

Op dinsdag 5 oktober gaan we bij Studio/K hierover in gesprek met verschillende sekswerkers en kijken we naar Yab Yum: een documentaire die een beeld geeft van de veranderde Nederlandse moraal.

Yab Yum (2020)

Yab Yum vertelt het verhaal van ‘s werelds meest legendarische bordeel, dat gedoemd was ten onder te gaan. Meer dan tien jaar geleden werd Yab Yum gedwongen haar deuren te sluiten, nadat de exclusieve club werd overgenomen door het criminele circuit. De mensen die ooit de harde kern van de club vormden, kijken nu met een nostalgische blik terug op deze iconische jaren. Levendig vertellen ze hun verhalen – zowel extravagant als pijnlijk – en nemen ze ons mee terug naar de plek waar alles kon wat God verboden heeft.

Sprekers:

  • Yvette Luhrs. Hen is sekswerker en rechtenactivist en begon in 2010 met sekswerk in de vorm van pornperformance. In 2015 kwam daar webcamperformance bij. Sinds 2020 werkt hen ook als prostituee.
  • Moira Mona. Moira Mona is een FemDom professional, fetisj-model, sekswerk activist, schrijver en rock-muzikant.
  • Informatie over overige sprekers volgt nog

 

Praktische informatie

Datum: 5 - okt 2021
Tijdstip: 19:30 — 21:00
Locatie: Studio/K | Timorplein 62,1094CC Amsterdam
Kosten: € 5,-
Tickets: https://studio-k.nu/studiok-events/verleden-heden-en-toekomst-van-sekswerk/
Meer info: https://www.facebook.com/events/1133749300489134
Contact: veerle@studio-k.nu

De leukste geschiedenistips

De mooiste artikelen, winacties, uittips en meer over geschiedenis in je mailbox ontvangen?