11:00 — 17:00

Ezinge, het Pompeii van het Noorden.

Rondleiding door Museum Wierdenland en over de wierde van Ezinge

Locatie

Van Swinderenweg 10,9891 AD Ezinge
website, facebook

Op de kaart

Ezinge wordt ook wel het 'Pompeii van het Noorden' genoemd. Onze gidsen nemen u graag mee voor een rondleiding door het museum en over de wierde van Ezinge. In het museum krijgt u uitleg over het wierdenlandschap en vertellen we u over Giffens opgravingen in de wierde van Ezinge. Tijdens de 'excursie dichtbij huis' komt u van alles te weten over de wierde van Ezinge en het 13e-eeuwse kerkje.

Landschap vol vondsten

De vaste collectie van Museum Wierdenland richt zich op het ontstaan van het terpen- en wierdenlandschap in Noord-Nederland. Daarnaast zijn er archeologische vondsten uit deze regio te zien. Verder besteden we speciale aandacht aan het Nationaal Landschap Middag-Humsterland en de wierde van Ezinge.

De wierde van Ezinge staat centraal in een zaal, met een reconstructie van een woonstalhuis. Een soortgelijk huis is aangetroffen bij de beroemde archeologische opgravingen van Van Giffen in de jaren dertig van de vorige eeuw. Ezinge verwierf hiermee internationale faam.

Andere bijzondere vondsten tonen hoe men op de wierde leefde in de IJzertijd, Romeinse tijd en Middeleeuwen.

De Bouwerd

Een bijzondere vondst uit de wierde De Bouwerd, het dubbele paardengraf met hond, behoort tot de spectaculairste uit de Groninger archeologie.
De Bouwerd bevindt zich direct achter het museum.

We hanteren momenteel een beperkte groepsgrootte, dus schrijf u snel in via onze website (dit kan ook via boekingen@wierdenland.nl, of 0594-621524)

Praktische informatie

Datum: 1 - 31 okt 2021
Tijdstip: 11:00 — 17:00
Locatie: Van Swinderenweg 10,9891 AD Ezinge
Kosten: Entree van het museum: €6,- volwassenen, €2,50 kinderen (tot 5 jr gratis) en studenten(op vertoon van studentenkaart)
Tickets: boekingen@wierdenland.nl of 0594-621524
Meer info: We hanteren momenteel een beperkte groepsgrootte. Gidsen zijn alleen beschikbaar bij opgave vooraf.
Contact: boekingen@wierdenland.nl of 0594-621524

De leukste geschiedenistips

De mooiste artikelen, winacties, uittips en meer over geschiedenis in je mailbox ontvangen?