Polen in Beeld

Cultuur & Maatschappij

Polen in Beeld heeft tot doel het verspreiden van kennis over de Poolse cultuur en geschiedenis. Bovendien willen we bijdragen aan maatschappelijke debat en beeldvorming. Dit doen we via onze website, sociale mediakanalen en het organiseren van events; altijd in samenwerking met anderen voor een maximaal draagvlak.

Nederland grenst weliswaar niet aan Polen, maar Polen ligt als land in het hart van het Europese continent. Daarnaast is Polen met bijna veertig miljoen inwoners ook een van de grotere staten in Europa. Het land heeft een interessante geschiedenis die ook aan die van Nederland raakt. Polen heeft een economie die zich sterk ontwikkelt; het is volgens het CBS de nummer zeven op de lijst van handelspartners (goederen) voor Nederland.

In deze context heeft Polen in Beeld tot doel: het verspreiden van kennis over de Poolse cultuur en geschiedenis en bijdragen aan maatschappelijke debat en beeldvorming.

Hoe brengen we Polen in beeld?

Dit doen we overwegend via onze website en de sociale media: Facebook, Twitter en Instagram. Deze bevatten zowel actuele bijdragen als achtergrondartikelen over ontwikkelingen in Polen, over Polen in Nederland en de relatie tussen Polen en Nederland.

Wat mag u van Polen in Beeld verwachten?

Tijdens deze Maand van de Geschiedenis organiseren we een aantal lezingen over de geschiedenis van Polen die ook raakt aan Nederland of een actueel thema.

De leukste geschiedenistips

De mooiste artikelen, winacties, uittips en meer over geschiedenis in je mailbox ontvangen?