Het zal je misschien in al het nieuwsgeweld van afgelopen periode zijn ontgaan, maar een klein persberichtje deed de ronde: ‘Het Chin. Ind. Restaurant is verklaard tot Nederlands Erfgoed’. Zo’n honderdvijftig jaar nadat de eerste Chinese matrozen strandden op de Amsterdamse Wallen zijn de wuivende katjes en leeuwenbeelden nostalgisch erfgoed geworden.
Een wandeling langs de geschiedenis van het ‘Chinese Restaurant’ is een wandeling langs het steeds veranderende idee van wat ‘ons’ en ‘hun’ eten is. Misschien begon het bij de eerste straatarme ‘Pinda-chinezen’, de aanleiding voor een tot op de dag van vandaag gebruikte scheldwoord? In de jaren vijftig was ‘Uit eten gaan bij de Chinees’ juist synoniem voor luxe voor de groeiende middenklasse van Nederland. Babi Pangang vond haar weg van de Binnen Bantammerstraat naar de verste uithoeken van het land. Een nieuwe generatie foodies ontdekt nu de ‘authentieke’ Chinese keuken in trotse instituten als toko Dun Yong in de Stormsteeg. Tijdens de wandeling zullen we luisteren naar historische ooggetuigen, nieuwe plekken ontdekken en natuurlijk ruiken en proeven wat ‘De Chinees’ naar Nederland bracht.
Praktische info
Datum: zaterdag 17 oktober
Ochtendtour: 11:30-13:00 uur = Nog een paar kaartjes beschikbaar!
Middagtour: 14.30-16.00 uur = Uitverkocht
Startlocatie: We verzamelen op de Oosterdokskade voor de ingang van de Seapalace
Kosten: € 20,-euro p.p.
Bestel hier je ticket!
Corona proof: We wandelen met een kleine groep in de buitenlucht en vanzelfsprekend doen we alles om ons veilig te houden aan de richtlijnen van het RIVM.
Wil je meer weten over Spijspad? kijk op www.spijspad.nl Voor vragen zijn wij te bereiken op info@spijspad.nl