10:00 — 17:00

Geschiedenis Festival 2021

Locatie

Schouwburgplein 50,3012 CL Rotterdam
website

Op de kaart

Beleef op zondag 10 oktober 2021 in De Doelen in Rotterdam een wervelend programma vol lezingen, debatten, interviews en gesproken columns, afgewisseld met muziek en film. Een dag die de echte geschiedenisliefhebber niet mag missen! Met o.a. Luc Panhuysen over zeeheld Tromp, meesterinterviewer Coen Verbraak, Japanse propagandafilms van Beeld & Geluid, Maarten van Rossem en nog veel meer.

Op zondag 10 oktober 2021 vindt de zesde editie van het Geschiedenis Festival plaats. Voor het eerst in Rotterdam, stad van ondernemers, vernieuwing, daadkracht en… van geschiedenis. De Maasstad, met zijn rijke en kleurrijke historie, is het ideale decor voor een vernieuwend event waarin geschiedenis en actualiteit elkaar raken.

Dit jaar is de opzet van het festival anders dan anders. In verband met covid-19 biedt editie 2021 één programmering in één zaal. En wel in een van de mooiste zalen van ons land: de Grote Zaal van De Doelen. Een greep uit het programma: meesterverteller Luc Panhuysen vertelt over zeeheld én Rotterdammer Maarten Tromp; Coen Verbraak interviewt burgemeester Ahmed Aboutaleb; Maarten van Rossem neemt samen met Frans Verhagen de recente politieke geschiedenis van de Verenigde Staten onder de loep, de genomineerden voor de Libris Geschiedenis Prijs worden geïnterviewd; Thomas von der Dunk, Maria Greve en Joep Leerssen gaan in debat over de aantrekkingskracht van nationalisme en nog veel meer.

Praktische informatie

Datum: 10 - okt 2021
Tijdstip: 10:00 — 17:00
Locatie: Schouwburgplein 50,3012 CL Rotterdam
Tickets: https://www.dedoelen.nl/nl/agenda/18738/Het_event_voor_alle_geschiedenisliefhebbers/Geschiedenis_Festival
Meer info: https://www.historischnieuwsblad.nl/geschiedenisfestival/
Contact: festival@historischnieuwsblad.nl

De leukste geschiedenistips

De mooiste artikelen, winacties, uittips en meer over geschiedenis in je mailbox ontvangen?