Artikel

Aanmelden Reizende Reporters

Alle deelnemende organisaties kunnen hun activiteit aanmelden voor de Reizende Reporters. Dit kan tot 1 augustus bij maand[@]openluchtmuseum.nl o.v.v. Reizende Reporter. Vergeet niet de link naar je activiteit op de website te vermelden + je contactgegevens. Misschien komen we wel bij jouw organisatie langs om verslag uit te brengen!

In tekst, fotografie én film worden grote en kleine activiteiten – in en ook zeker buiten de Randstad – in beeld gebracht. De reporters publiceren op onze social media-kanalen en website voorafgaand, tijdens en na de Maand van de Geschiedenis. Zit je bij de selectie, dan krijgt je activiteit niet alleen speciale aandacht, je beschikt ook direct over een mooi setje professionele foto’s die je rechtenvrij (met bronvermelding) kunt gebruiken voor je eigen kanalen. Redenen genoeg om je aan te melden! Dit jaar geven we speciale aandacht aan drie categorieën:

  • (Kleine) activiteiten die plaatsvinden op een heel bijzondere locatie verbonden met het thema Zij/Hij;
  • Activiteiten met een ongewone (bekende) spreker, die verbanden leggen met de actualiteit en waarin de scherpte wordt opgezocht;
  • Festivals/grotere evenementen waar ook aandacht is voor andere disciplines als bijvoorbeeld muziek, eten en drinken en kinderactiviteiten.

Benieuwd naar de activiteiten die de Reizende Reporters in 2018 bezochten? Kijk hun verslagen en vlogs dan hier terug en check de foto's op Flickr.

Bekijk de aftermovie van vorig jaar voor een indruk van waar de Reizende Reporters allemaal naartoe reisden: