Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Artikel

Shortlist Libris Geschiedenis Prijs

Beste geschiedenisboek van 2012

De shortlist met vijf genomineerden voor de Libris Geschiedenis Prijs 2012. De prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. Bart van der Boom is winnaar van de Libris Geschiedenis Prijs 2012.

Genomineerd zijn:

De Libris Geschiedenis Prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. De criteria zijn dat het boek een oorspronkelijk onderwerp heeft, prettig leesbaar is geschreven en op gedegen historisch onderzoek stoelt. Aan de prijs is een bedrag van € 20.000,- verbonden.

De uitreiking van de Libris Geschiedenis Prijs voor het beste historische boek van 2012 vond plaats tijdens de Nacht van de Geschiedenis op zaterdag 27 oktober in het Rijksmuseum in Amsterdam. De Nacht van de Geschiedenis is de feestelijke afsluiting van de Maand van de Geschiedenis.

Jury 2012

De jury van 2012 werd gevormd door Henri Beunders, hoogleraar Geschiedenis, Maatschappij en Cultuur aan de Erasmus Universiteit Rotterdam; Carla Boos, voormalig eindredacteur NTR-televisie; Martine Gosselink, hoofd afdeling Geschiedenis van het Rijksmuseum Amsterdam; Johannes Houwink Ten Cate, hoogleraar Holocaust- en Genocidestudies aan de Universiteit van Amsterdam; Martin Sommer, redacteur van de Volkskrant en Frans Smits, hoofdredacteur van Historisch Nieuwsblad.
Juryvoorzitter was dit jaar Pieter Broertjes, burgemeester van Hilversum en voormalig hoofdredacteur van de Volkskrant.

Samenwerking

De Libris Geschiedenis Prijs is een initiatief van Historisch Nieuwsblad, Libris, de NTR/VPRO, het Rijksmuseum en de Volkskrant.

Pers

Het persbericht en de covers van de vijf genomineerde titels zijn te downloaden vanaf deze website.

Bijdragen